Meillä on pari kassillista omppuja parvekkeella, eikä millään niitä syömällä saada syötyä, niin omenapiirakka on ollut tekeillä jo monta päivää, mutta tänään vasta sain sen aikaiseksi tehdä. Ensin piti tietty etsiä joku uusi resepti. Se löytyi Dansukkerin sivulta. Pienin muutoksin toki taas, kun eihän meillä ollut noita kaikkia erikoissokereita ja muita. Apulaisia kyllä oli ihan riittämiin. Tässä ohjetta a la minun versio.
Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1dl gluteenittomia jauhoja
vajaa dl Jyttejauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g sitruunarahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
1 muna
4 omenaa
Muruseos
25 g margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 dl gluteenitonta mysliä
Ja näin se tehtiin.
Levitä pohjataikina vuokaan.
Ota omenaporalla keskusta pois omenista.
Kaada täyte pohja päälle.
Laita omenalohkot täytteen päälle.
Ripottele kanelia pinnalle ja paista n. 200C 30-40 min.
Ota uunista ja nauti.
On muuten hyvää!!
Leipominen lasten kanssa on kivaa, mutta hitsin sotkuista ;) Käyhän poimimassa tunnustus blogistani!
VastaaPoistaKiitos Terhi! Palaan asiaan... =)
VastaaPoista