Mustikkatahnaan tuli keltuaisia, joten piti keksiä jotain, johon valkuaiset voisi käyttää. No, marenkeihin tietysti!
Tässä ohje:
3 valkuaista
7rkl sokeria
Vatkataan kovaksi vaahdoksi ja pursotetaan pellille sopiviksi nokareiksi. Laitoin erivärisiä koristeita lisäksi. Ja sitten uuniin n. 100C reilu tunti ja lämpötilaa pienemmäksi n. 50C ja siellä vielä 30-60 minuuttia. Kun irtoaa hyvin leivinpaperista, niin valmiita ovat.
Ja melkein kaikki on muuten jo syöty..
Sitten kääretortun kimppuun. Muuten suunnilleen samalla ohjeella alkuperäiseen, mutta pohja on täysin gluteeniton ja muuten olisi laktoositonkin, mutta Flora Vispi on vähälaktoosista, joten siltä osin ei. Koristelutkaan ei ole yhtä hienot, kun menin laittamaan kaikki mustikat tuohon mustikkatahnaan.
Ihan mielettömän hyvää!! Kannattaa kokeilla. Aion testata tuota mustikkatahnaa täytekakkuun joskus, varmaan tosi hyvää.
Herkkuiltapalaa. Nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit. Tosi kiva, jos jätät merkin itsestäsi. =)
Thanks for your visit. It would be even nicer if you leave a little note. =)